CASE STUDIES

Gillingham Working Mens Club

Gillingham working men’s club wanted to fit out its existing main bar area and wedding party area to better reflect its ways of working and its emphasis on accessibility. Every detail has been considered and the club has been transformed from dark and dingy too bright modern, the space itself is as open-plan as possible, having removed many columns to interfere with the natural light.

Appointed to create a family environment optimized for collaboration and full inclusion of the local area. Galvanize contracts worked very closely with the club’s committee right from the discovery phase through to completion and occupation. As part of this end-to-end service, the project team offered one consistent point of contact throughout and met regularly with the committee members.

This level of communication led to detailed designs that met the brief and ensured that the final result exceeded expectations. Every aspect was carefully considered The café area has been meticulously planned to include various aspects of accessibility, such as space to move closer to the sink, access to microwaves at chair level, and braille signage on taps and drink machines.

Designing and delivering a working men’s club that wholly caters to disabled accessibility and inclusivity is still not as easy as it should be, especially in Gillingham. A unique challenge for Galvanize and far from being the standard move, the clubs new Bar is testament to the importance of having a workspace that truly represents your business, goals and values, as well as how vital these are to a good design.


© 2018 Galvanize Contracts.
Web Design created by Webster Internet